Reviews

PRINS CARL-NEW ORDER(CD-NOISE OF SWEDEN SE003)

I have already reviewed some of the songs on a promo-cd with not so
many songs on but we do it again without looking on that review. I
thought they were playing hardcore but there I was really wrong
because here it is streetpunksimilar sound which is the thing for the
group and Prins Carl have really managed to catch the sound as many
brittish groups had in the beginning of the 80´s in some of the songs
it feels like and that I really appreciate because then punk lived up
after a short “break” I get a lot of energy to listen to the group
anyway and Prins Carl is really a group for the future I think and
they help out to do the future of punk bright in Sweden too. 23/3-2011

Skrutt

New Order - Album Reviews:

Prins Carl - New Order

Noise of Sweden - CD - 42:17202_prinscarl.jpgPrins Carl is streetpunk band from Swedish city Västerås. Band has played since 2001 under the name Bucaneers but they changed the name on Prins Carl and this is their CD out on Noise of Sweden label. Band plays in four pieces but it has two guitars. On CD called New Order you can listen to 13 sonfs in English. Musically they are similar to their countrymen from Antipati, Oldfashioned Ideas or to softer Battle Scarred…faster melodic music which force you to clap your feet to the rhythm of the drums, playful bass and guitar solos which open or end the songs. Another good thing is changing of the vocals in strophes and in refrains so music didn´t become boring. (like in song Where are You Goin´). Because this is promo copy just in paper I can´t speak about the booklet. Themes of the songs are cops (Criminals in Blue, Carnival in Greece), posers and trendy music (Rockposers), hard life of punk or skin (They Won´t Let Ya´), alcohol (Hangover) and so one and so one... As I wrote before the music isn´t too hard but it has some kind of anger inside. Best songs for me are …Of Today about the people above us who are controlling and ruining our lives and also Criminals in Blue. Good and catchy CD from the band which I didn´t hear about before with accurate playing time. Listen them on http://www.myspace.com/prinscarl.
Author: Peddy  •  Rating: 8/9  •  Date: 14.03.2011  http://backstreetbattalion.com


(Prins Carl - New Order CD - Noise of Sweden) Jag recenserade en typ fem spårs promovariant av den här skivan här. Nu är plattan äntligen släppt, och inte på Anarkopunx som det lutade åt, utan på CowMag-Teds etikett Noise of Sweden. Jag tycker ungefär som jag tyckte då, och resten av skivan är inte sämre alls. Det bästa med New Order är att den är så behaglig att lyssna på: ljudbilden är perfekt, trummisen driver på låtarna och både gitarristerna och basisten gör ett förträffligt jobb. Musikaliskt skulle referenser kunna vara svenskaGuttersnipe och varför inte Blitz? (det är både givet och långsökt på samma gång, men här och där känns det så). Sången låter en hel del somThose Unknown, både dess melodier och sångarens röst, precis som signaturen Fritz påstår i kommentarsfältet till promorecensionen. Ska man klaga på någonting här skulle det vara att alla låtar går i ungefär samma takt och tempo, samt att texterna faktiskt inte är så bra. Varför envisas med att sjunga på ett språk man inte riktigt behärskar? Skulle Prinsen sjunga på svenska och få till hyfsade texter på modersmålet skulle Västeråskvartetten vara Sveriges bästa oi!-band. Nu når dom inte riktigt ända dit. Favoriter från förr som Carnival in Greece och ... of Today får samsas med "nya" spår som They Won't Let Ya'Wonderful World och Fat Bastard. Ett givet köp hur som helst, för alla med ett intresse för svensk punk.

New Order - Promo Reviews:

Prins Carl - New Order Promo CD-R

(Prins Carl - New Order Promo CD-R - DIY/Prins Carl) Fy fan vad glatt överraskad jag blir av den här fem spårs demonstrationsvarianten av kommande albumet New Order (som för övrigt saknar bolag att bli utgivet av för tillfället). Jag har lyssnat lite halvengagerat på bandets myspace-sida tidigare och godkänt det för mig själv, men att kräma på ...Of Today, Carnival in Greece eller Criminals In Blue på hög volym och blåsas iväg av den mörka, malande gaturock'n'rollen som Prins Carl levererar är en helt annan sak. Prinsen har hamnat lite utanför den grupp av band som vanligtvis får representera svensk gatupunk, men kan stå till svars lika väl som The Clichés, Vindicate This! eller vilka som helst. På ett sätt känns det som om Prins Carl har tjänat på att liksom stå lite utanför i det att de hittat ett sound som åtminstone i Sverige är ganska ovanligt. Det är svårt att komma på referenser, även om Prins Carls musik inte bjuder på några direkta nyheter. Det är melodiös, driven midtempopunk med svärta och aggressioner, perfekt producerad på ett sätt som gör musiken extremt lättlyssnad utan att för den sakens skull vara lättviktig. Sången är brölig utan att låta skitnödig, och texterna verkar såvitt jag kan höra vara helt okej. Skulle man anmärka på något skulle det kanske vara avsaknaden av wöwö-körer och sådana små detaljer som skulle sätta prickarna över i:en. Det här är hur som helst riktigt bra, och Prins Carl borde vara givna på nästa volym av Chaos in Sweden, eller liknande kommande utgåvor. Hoppas New Order hittar ett hem så att den kan släppas på riktigt snart. - http://punkochoi.blogspot.com

PRINS CARL
New Order (promo)
CDR
Egen utgåva, 2010

Prins Carl har jag hört talas om förut men deras musik har inte riktigt fallit mig på läppen då. Kanske det är den gamla vanliga slöheten att inte orka lyssna på Myspace som spökat fast nu när det trillat in en CD så går det ju inte att värja sig längre.
    Till en början är känslorna lite splittrade angående bandets låtar och produktion. Första låten ”…of today” faller mig visserligen i smaken men känns lite händelsefattig i långa loppet. Samma sak gäller resten av plattan, om man inte skärper sig så låter det nästan som samma låt rakt igenom. Det är absolut inget fel på materialet men först tyckte jag faktiskt att det var lite fegt producerat.
    Men! Ha hopp och förtröstan, för plötsligt en morgon så slår det mig hur bra Prins Carl verkligen är. Den ”fega” produktionen låtar fan helt i sin ordning och jag fattar inte att jag tidigare inte hört vilket jävla driv det är, hur melodierna sitter som en smäck och att ”…of today” fan är sommarens allsångslåt! Jag känner mig som en idiot. Jag som diggar Ramones stenhårt borde fan inte klaga på att det låtarna låter likadant…
    Prins Carl är mer rakt-på midtempo än många andra Oi-band jag lyssnar på och deras driv ska verkligen avnjutas på hög volym, det höjer stämningen rejält med en bärs i handen.
    Jag hoppas verkligen att något bolag nappar på Prins Carl och ger ut den här pärlan på CD och förhoppningsvis vinyl. Det är dags för dem att komma fram i ljuset nu. Suveränt! - Ted (Cowmag)

RECENSION: Prins Carl, ”New Order”

Artist: PRINS CARL / Titel: NEW ORDER / Format: CD-EP / Genré: OI! / Etikett: ANARCHOPUNX RECORDS
Så har nu Prins Carl, efter en hejdundrande bra demo förra året, släppt sitt första riktiga släpp och de gör det på en anarkolabel. Det lär säkert reta en del, sådant folk som glömmer att 3/4 av Business anno ”Suburban Rebels” kom från ett anarkoband, att 4-skins hade en trummis som spelat i Conflict, att Special Duties trummis gick vidare till DIRT, att Business covrat Crass ”Do they owe us a living” och att Partisans samarbetade med Conflict.
Bandet skall alltså inte ha någon skit för att de är modiga nog att slå ett slag för lite unity och anarchopunx records skall ha all credit för att de släpper ett oi!band.
Jag skulle inte heller säga att Prins Carl förändrats av att släppas där. De har inte läst en massa Bakunin och Kropotkin och gjort texter av det, tvärtom, det är fortfarande samma arbetarklassilska i texterna som gjort dem till ett av mina favoritband. Jag var själv arbetslös 4 år efter skolan under 90-talet, ett öde som drabbar många unga av idag igen och de kan säkert känna igen sig i Prins Carls musik. Att leva så ger en erfarenheter av hur ruttet det här samhället och etablissemanget egentligen är. Det gör en bitter och förbannad och jag tycker mig känna igen en del av den ilskan hos Prins Carl, vilket bara gör att jag gillar dem mer.
Musiken då? Top notch! Det är samma ”förbättrade oi!, som jag kallade dem i min recension av deras demo. Man hör lite Anti-Pasti, lite 4-skins och andra gamla klassiker, såväl som svenska legender som Asta Kask. Bandet har bara blivit skickligare sen sist och jag gillar gitarrslingorna som dyker upp här och där, bland annat i skivans starkaste spår, ”Carnival in Greece”.
För att sammanfatta, skall du bara köpa en oi!-skiva i år, så låt det bli den här. Just nu är kanske Prins Carl Sveriges bästa och mest genuina band och förtjänar allt stöd de kan få. - http://ekevalla.wordpress.com

PRINS CARL-NEW ORDER(MINI CD)
Jag trodde att detta skulle vara någon slags galen kängpunk men Prins Carl överraskar mig med en mycket bra mini-CD med fem låtar och deras riktigt melodiösa punkrock med en mycket driven musik i bakgrund och det finns influenser från streetpunkband på samma gång som grupper som Bad Religion hörs i bakgrunden. En intressant skiva och jag tror säkert vi kommer att få höra mer av Prins Carl i framtiden.  13/1-2010 -  www.skruttmagazine.se

Prins Carl - New Order Promo

Årets första inlägg blir en recension av Prins Carl från Västerås och deras "New order" promocd. Fick den av Robban / Anarkopunx Rec, så jag antar att han skall släppa denna eller något annat med bandet i framtiden. Är väl bara att vänta och se...
Jag har ju tidigare recenserat deras demo "First punch" och den tyckte jag ju var lite för lång för mitt tycke. 10 låtar oi! är alldeles för mycket för mig, i alla fall på skiva... På denna "New world" är det 5 låtar och det är ju precis lagom tycker jag. Och första låten "... Of today" är ju fan ett litet mästerverk i sig måste jag säga, det är tempo, det är argt, och det svänger som fan. Det är ju så här det ska låta! Måste säga att det är lite konstigt då denna låten var med även på förra demon och då märkte jag den knappt...Det har väl inte hänt så där jättemycket med just Prins Carl som band sedan förra inspelningen, men att halvera låtantalet var ett genidrag... Nu finns energin där hela tiden och jag hinner inte röra ihop låtarna. Samma klass som första låten "...Of today" kommer ingen låt upp i av dom resterande 4, men nu funkar det som helhet, och jag hoppas det blir en 7'' av detta. Bästa svenska oi!/street köret sedan Hoist A Few!!!
Sen ska dom ju ha ett mega plus för att dom inte kör med dom här jävla enhanda dricka bärs / slå folk på käften texterna. Masken - bloggasfuck.blogspot.com

Prins Carl - "New Order"
På med danspjucksen, vattenkamma frisyren och rita fake-tatueringar på armarna! Här är det nämligen punkparty som gäller.

Västerås mest rojalistiska punkare, Prins Carl, pockar på uppmärksamheten med fem nya spår. Det är trallvänlig gatupunk från start till mål, som klippt och skuret för ett riktigt partaj. Gruppen hymlar inte med klyschorna, girar inte för det uppenbara och försöker inte på något sätt göra det oväntade. Det är snabb punk, rakt på sak och med starka melodier som gäller. Faktum är att det inte behöver vara svårare ån så.

Fem spår är en alldeles lagom portion. Prins Carl exponerar sig aldrig för risken att bli tjatiga eller enahanda. De sveper sina folköl, trampar gasen i botten och avlägsnar sig sedan från scenen innan någon hunnit bli mätt eller tillräckligt full. ”New Order” är inte originell någonstans, men våldsamt underhållande. - www.joyzine.se